• home
 • video
 • pas verschenen

  Mpenza scoort voor de reserven van Antwerp

  Mpenza had maar vier minuten nodig om te scoren tegen Wezet.

  Emile Mpenza zoekt nog altijd een club en traint momenteel bij tweedeklasser Antwerp. Gisteren speelde hij met de reserven tegen Wezet en scoorde twee keer.

  Mpenza begon aan de wedstrijd en tekende al na vier minuten voor het openingsdoelpunt. Wezet maakte snel gelijk, maar na de rust zorgde opnieuw Mpenza voor de afscheiding. Tien minuten voor het einde werd hij naar de kant gehaald en zijn vervanger legde de 3-1-eindstand vast.

  Mpenza, 35 al, zit al anderhalf jaar zonder club. In april 2012 werd zijn contract bij Neftsji Bakoe uit Azerbeidzjan ontbonden. Nadien legde hij tests af bij onder meer Westerlo en Waasland-Beveren, maar tot een contract kwam het niet.

  Mpenza beleefde zijn glorieperiode van midden jaren 90 tot midden jaren 2000. Hij brak door bij Moeskroen en schitterde bij Standard, Schalke en de Rode Duivels, maar was blessuregevoelig. Na zijn periode bij Hamburg ging het bergaf, met een kleine opflakkering bij Sion, in Zwitserland.