• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynen: "België kan nog hoge toppen scheren"

  Vital Heynen leidde Duitsland naar de groepszege.

  Niet enkel België doet van zich spreken op het EK. Ook Duitsland, gecoacht door Vital Heynen, is een aangename verrassing. Heynen sms't vaak met zijn collega bij België, Dominique Baeyens.

  De Duitsers wonnen de "poule des doods" met Rusland, Bulgarije en Tsjechië. "Dat hadden we absoluut niet verwacht", geeft Heynen toe.

  "Ten eerste hebben we het team na de Olympische Spelen verjongd en ten tweede speelden we tot enkele dagen voor het EK heel slecht."

  "Maar met twee oefenzeges tegen Italië kwam het vertrouwen en nu staan we zowaar in de kwartfinales. We hadden geen doelen vooraf, maar nu moet je natuurlijk wel denken aan de halve finales."

  Vital Heynen volgt met meer dan een half oog de prestaties van België. "Je blijft toch Belg. Ik heb een goeie band met Dominique en ik hoop dat we elkaar ontmoeten in de finale", zegt Heynen.

  "Dat is natuurlijk "wishful thinking".  Al denk ik wel dat de Belgen een kans maken tegen Servië. België kan de volgende jaren hoge toppen scheren, want ook in de volgende lichting zit talent."

  Heynen gaf Baeyens info over Italië en houdt ook nu nog contact. "Ik sms bijna dagelijks met hem. Ik ben ook trots op jongens zoals Klinkenberg en Van de Voorde, waar ik lang mee gewerkt heb."