• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Goed gesprek met Fernandez"

  De Witte (r) en Louwagie (m) staan nog achter Fernandez (l).

  Het draait dit seizoen niet bij AA Gent, maar het bestuur staat voorlopig nog achter zijn Spaanse coach Victor Fernandez. Voorzitter Ivan De Witte onderstreept ook dat er geen enkel contact is geweest met Frank Vercauteren.

  Met 12 op 24 en een zevende plaats is de situatie voor Gent zeker niet rampzalig, maar bestuur en supporters hadden toch op wat meer gehoopt. Vorig weekend werd nog gelijkgespeeld tegen Oostende, meteen het eerste puntenverlies in de Ghelamco Arena.

  Gisteren hadden voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie een onderhoud met coach Victor Fernandez. "Het was een goed gesprek. Onderhoudend en leerrijk", zegt De Witte in Het Laatste Nieuws.

  "Om een beoordeling te maken, heb je altijd verschillende standpunten nodig. Maar dieper op het gesprek ingaan, wil ik niet doen. Discretie is op zijn plaats."

  De Witte vergelijkt Fernandez graag met Michel Preud'homme, die Gent in 2009-2010 naar de beker en de tweede plaats in de competitie stuurde. Preud'homme begon dat seizoen overigens met 5 op 21, slechter dan Fernandez dus.

  "Misschien ligt de oorzaak van onze problemen wel bij een aantal factoren die losstaan van de trainer. Wij, als bestuur, proberen nu uit te zoeken wat er precies scheelt. Dat is ook onze plicht."

  "Geen enkel contact met Vercauteren"

  In de wandelgangen werden al namen van mogelijke opvolgers voor Fernandez genoemd. Frank Vercauteren was er daar één van. "Ik heb dat ook gelezen, maar er is zelfs niet eens contact geweest", zegt De Witte.

  Vercauteren bevestigde dat gisteren. "Er is geen enkel contact geweest", zei hij. "Ik vind het ook niet leuk dat mijn naam overal genoemd wordt. Dat is meestal een slecht signaal, want dan nemen ze iemand anders."