• home
 • video
 • pas verschenen

  Benfica-coach roept agenten tot de orde

  Jorge Jesus mengt zich in het opstootje.

  Benfica, een van de tegenstanders van Anderlecht in de Champions League, moet het in Portugal mogelijk een tijdje zonder zijn coach Jorge Jesus stellen. Jesus riep na de wedstrijd op Guimaraes enkele agenten tot de orde en krijgt mogelijk een stadionverbod.

  Benfica won met 0-1 en na de wedstrijd gingen de spelers de meegereisde supporters groeten en wilden ze hun truitjes het publiek in gooien. Enkele supporters konden zo lang niet wachten en stormden het veld op.

  Agenten grepen meteen in en wilden de supporters van het veld begeleiden. Iets te hardhandig, vond Benfica-coach Jesus, die zich in het rumoer kwam mengen en enkele agenten een tik tegen de arm gaf. "Ik wilde dat ze de supporters met rust lieten", zei Jesus. "Ze waren alleen maar uit op een truitje."

  Jesus riskeert door zijn actie wel een stadionverbod van zes maanden tot 3 jaar, maar het is nog maar de vraag of het zo ver komt. De voetbalbond buigt zich ook nog over het voorval en kan de coach ook een schorsing opleggen.