• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants had deal met team van Alonso

  Jan Bakelants draagt de onzekerheid over volgend seizoen met zich mee.

  Jan Bakelants zoekt een ploeg voor volgend seizoen en had een akkoord met het nieuwe team van Formule 1-rijder Fernando Alonso. Maar dat team komt er niet. "De contracten lagen klaar, die zouden hier in Toscane getekend worden."

  "De hemel is op mijn hoofd gevallen", schrijft Bakelants (RadioShack) in zijn column in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, die hij bijhoudt vanuit Toscane, waar hij zondag de wegrit van het WK wielrennen rijdt.

  "En dat is een understatement. Sinds gisteren is mijn toekomst als wielrenner weer onzeker. Ik had een akkoord met de ploeg van Fernando Alonso, het oude Euskaltel."

  "Na een gesprek met hun manager, Kiko Garcia, zag ik dat nieuwe team helemaal zitten. Heel belangrijk voor me: ze wilden me écht. En vorige woensdag gaf ik ze in de GP van Wallonië nog een bijkomende reden om met me in zee te gaan."

  "Ik heb altijd gezegd dat ik voor het WK wilde weten voor welke ploeg ik volgend seizoen zou uitkomen. Tot maandagochtend was ik daar zeker van. Sterker zelfs, de contracten lagen klaar. Die zouden hier in Toscane getekend worden. Een zwarte wolk van formaat was boven mijn hoofd weg."

  "Maar nu gaat het hele project niet door. De reden dat het tussen Alonso en Euskaltel spaak liep, ken ik niet echt. En eigenlijk interesseert die me ook niet. De droom ligt aan scherven, en ik moet verder."

  "Moeilijk om knop om te draaien"

  "We zitten in de aanloop naar het WK, een van de belangrijkste afspraken van het seizoen", schrijft Bakelants. "Ik heb een schitterende Tour achter de rug en bewees vorige week nog in Wallonië dat ik in bloedvorm ben. Maar tegelijk is het ontzettend moeilijk om de knop om te draaien, om die onzekerheid over volgend jaar uit mijn hoofd te bannen."