• home
 • video
 • pas verschenen

  Staaien heet tweede thuisploeg welkom

  Onder Tribune Oost van Staaien worden twaalf petanquebanen aangelegd.

  Op Staaien heet Sint-Truiden een nieuwe thuisploeg welkom. De voetballers van STVV zijn niet meer alleen om er hun wedstrijden af te leggen, ook petanqueclub PCST heeft er voortaan haar thuishaven.

  Als grootste petanqueclub van Sint-Truiden doet PCST ook mee aan nationale wintercompetities. Daarvoor heeft de petanqueclub indoor accommodatie nodig en die heeft het gevonden onder Tribune Oost van Staaien. PCST heeft een overeenkomst met de stadioneigenaar om twaalf overdekte banen aan te leggen.

  Samen met het stadsbestuur en Marieke Höfte, de partner van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet en eigenares van het stadion, sloot PCST een principeakkoord voor tien jaar.

  Het praatcafé van Staaien krijgt een aangepaste vloer waaronder twaalf petanquebanen schuil gaan. De aanleg van de banen moet voor het einde van het jaar afgerond zijn en zal tussen de 20.000 en 30.000 euro kosten. Het stadsbestuur van Sint-Truiden financiert het project, terwijl de club een maandelijkse vergoeding voor het gebruik zal betalen.

  Er moeten nu nog verdere afspraken worden gemaakt om de sportkalenders op elkaar af te stemmen, zodat de supporters van beide sportploegen niet op dezelfde data naar het stadion afzakken.