• home
 • video
 • pas verschenen

  Deal tussen Alonso en Euskaltel springt af

  Fernando Alonso zal de licentie van wielerploeg Euskaltel niet overnemen.

  Formule 1-rijder Fernando Alonso zal de licentie van de Spaanse wielerformatie Euskaltel dan toch niet overnemen. De onderhandelingen liepen al weken maar sprongen finaal af.

  Begin september sloten Alonso en Euskaltel een principeakkoord, maar dat heeft uiteindelijk niet tot een definitieve overeenkomst geleid.

  Nadat Euskaltel bekend had gemaakt dat het de kosten van de wielerploeg niet meer kon dekken, leek Alonso de reddende engel te worden. De moeizame onderhandelingen tussen Euskaltel en de Formule 1-piloot kenden echter geen goede afloop.

  De Baskische sponsor had verschillende eisen waaraan Alonso niet wou voldoen. Zo wou Euskaltel dat Alonso de volledige structuur, inclusief alle lopende contracten met zowel renners, technische staf, fietsconstructeur als kledingsponsor overnam. Volgens Alonso was er echter alleen een akkoord over de veertien lopende rennerscontracten.

  De Formule 1-piloot wou een eigen technische staf installeren. Bovendien was het Baskische karakter van het team niet heilig voor Alonso, hij wou vanuit Asturië opereren.

  "Triest nieuws voor de ploeg"

  Euskaltel maakt bekend dat het proces tot ontbinding van de ploeg wordt voortgezet. Het team met de oranje shirts maakt sinds 1994 deel uit van het peloton en telt onder meer gewezen olympisch kampioen Samuel Sanchez in de gelederen.

  "Dit is triest nieuws voor de ploeg", reageert Euskaltel. "We zouden graag uitleggen hoe de gesprekken zijn verlopen, aangezien wij ons deel van het werk hebben gedaan, maar jammer genoeg zijn wij gebonden aan een clausule van geheimhouding."

  Alonso: "Er komt een nieuw team"

  In een korte verklaring via Twitter maakt Fernando Alonso bekend dat hij er alles aan zal doen om in 2015 een eigen wielerteam in het peloton te hebben.

  "We hebben geprobeerd een eigen wielerformatie klaar te hebben voor volgend seizoen, maar dat is niet gelukt", schrijft Alonso. "Maar mijn passie voor deze sport blijft intact. Daarom gaan we vanaf morgenvroeg aan het werk om een team klaar te stomen tegen 2015. Desnoods starten we van nul."