• home
 • video
 • pas verschenen

  Bergen en Enzo Scifo gaan uit elkaar

  Enzo Scifo ziet de bui al hangen op KV Mechelen.

  De wegen van Bergen en coach Enzo Scifo scheiden. Bergen is laatste in de competitie met 2 op 24. Afgelopen zaterdag ging Bergen met 4-2 onderuit bij KV Mechelen, dat kostte Scifo zijn job. "We kunnen geen 26 spelers ontslaan", zegt de club. Een opvolger is er nog niet.

  Scifo kwam in februari 2012 bij Bergen terecht in de plaats van Dennis van Wijk. Hij breide er nog een mooi seizoenseinde aan en vorig seizoen deed hij het nog beter: Bergen eindigde zevende in de reguliere competitie.

  Maar Bergen miste zijn start van de nieuwe jaargang. Een puntje op de eerste speeldag tegen Cercle en vorige week tegen Waasland-Beveren was de enige oogst.

  Bergen hoopt nu op een schokeffect voor een kentering. "Er was geen andere uitweg meer dan een ontslag", zegt clubmanager Alain Lommers (foto). "We gaan wel in goede verstandhouding uit elkaar, dat is de gewoonte in deze club."

  "We hopen dat dit ontslag voor een positieve omwenteling zorgt in de groep. We hebben onze coach ontslagen omdat we geen 26 spelers op straat kunnen zetten. Bovendien duurt het nog lang voor de transfermarkt van de winter opengaat."