• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso en Webber gestraft voor taxiritje

  Webber krijgt een lift op de Ferrari van Alonso

  Fernando Alonso zal in de toekomst wel twee keer nadenken voor hij zich nog eens van zijn meest collegiale kant laat zien. Zowel Alonso als Mark Webber is na de Grote Prijs van Singapore bestraft omdat de Spanjaard de gestrande Webber een lift gaf.

  Webber moest de strijd in Singapore staken na motorpech in de laatste ronde. In plaats van te voet terug te wandelen naar de aankomst, vroeg en kreeg de Australiër een lift op de Ferrari van Alonso.

  De stewards in Singapore konden de collegialiteit tussen de rijders niet appreciëren. Beide rijders kregen een berisping. 

  Vooral voor Webber is dat een pijnlijke zaak. Voor de Australiër was het al zijn derde berisping van het seizoen. Daardoor moet hij in de komende Grote Prijs in Zuid-Korea tien plaatsen achteruit op de startgrid.