• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel is ongenaakbaar in Monza

  Sebastian Vettel is de beste in Italië.

  Sebastian Vettel heeft zijn zesde GP-zege van het seizoen behaald. De Red Bull-rijder was de beste in de Grote Prijs F1 van Monza. Fernando Alonso en Vettels ploegmaat Mark Webber mochten als tweede en derde mee op het podium.

  Vettel kwam nauwelijks in de problemen op het snelle circuit. De nummer 1 van de kwalificaties moest na de start snel in de remmen, maar hij behield zijn positie. Achter hem pakte Alonso uit met een fantastisch manoeuvre. Hij legde Mark Webber in de luren in de chicane.

  Voor Lewis Hamilton, vorig jaar winnaar op Monza, werd het een race om snel te vergeten. Na een slechte beurt in de kwalificaties kreeg de Mercedes-rijder in de Grand Prix snel te maken met een leegloper. Bovendien werkte zijn radio niet, waardoor hij een ronde te laat ging wisselen. Hamilton reed uiteindelijk als negende over de streep.

  In de WK-tussenstand verstevigt Sebastian Vettel uiteraard zijn leidersplaats. De Duitser telt nu al 53 punten meer dan zijn eerste achtervolger, de Spanjaard Fernando Alonso.