• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Graag iets vaker kopman"

  "Ik voel wel vertrouwen van Allan Peiper en dat doet deugd."

  Greg Van Avermaet trekt eind deze maand met ambitie naar het WK in Firenze. Voor Sporza blikte hij al eens terug op zijn seizoen tot nu toe en kijkt hij ook vooruit. "Ik leun dicht aan bij de top, maar het hangt af van details."

  "Ik ben heel tevreden over mijn voorjaar", zegt Van Avermaet. "Grote overwinningen zaten er jammer genoeg niet in, maar ik heb bijna overal top tien gereden en dat is niet makkelijk. Ik ben al enkele jaren de man die er staat bij BMC in het voorjaar."

  Ondanks heel wat ereplaatsen kreeg Van Avermaet niet altijd een beschermde rol van de ploegleiding. En dat steekt.

  "Het is soms frustrerend om op de tweede lijn te moeten acteren. Vooral als je ziet dat anderen in een mindere vorm steken", zegt hij.

  "In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix had ik bijvoorbeeld liever voor mezelf gereden. Maar zolang ik goed voorbereid aan de start kom, heb ik mezelf niets te verwijten."

  "BMC is eindelijk op weg naar de top"

  Van Avermaet voelt wel veel vertrouwen van ploegleider Allan Peiper, die meer en meer invloed krijgt bij BMC. "Dat doet deugd", vertelt hij.

  "Ik weet dat ik in staat ben om grote koersen te winnen, maar het hangt vaak af van details. Vertrouwen voelen, is dus heel belangrijk."

  "BMC zit de laatste weken en maanden ook in een positieve flow. We zijn goed op weg om eindelijk de topploeg te worden die we zouden moeten zijn."