• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert stapt af in Vuelta: "Geen risico's"

  Philippe Gilbert (archief) doet de Vuelta niet uit, met het oog op het WK.

  Philippe Gilbert heeft de Vuelta verlaten. De wereldkampioen stapte zondag na 60 km in de koninginnenrit van zijn fiets. Die keuze past in de WK-voorbereiding van de Belg van BMC.

  "Ik wilde geen risico's nemen", zegt Gilbert. "Zaterdag was het bijzonder koud en ook vandaag voelde ik me nog altijd een beetje onderkoeld. Bij de start werden we opnieuw geconfronteerd met regen en erg lage temperaturen. Daarom besliste ik te stoppen."

  "Het is zeker geen verrassing, we hadden dit voorzien. Mijn doelstelling in de Vuelta was - gezien mijn knieproblemen - aan de start komen en minimaal twee weken te rijden. Dat is gelukt. Wat er nog bijkwam, was bonus."

  De WK-wegrit is op 29 september in Firenze. Philippe Gilbert verdedigt er zijn regeboogtrui.