• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouhanni spurt sneller dan Greipel in GP Fourmies

  Nacer Bouhanni (archieffoto) was de beste in eigen land.

  Nacer Bouhanni heeft in eigen land de GP Fourmies gewonnen. De Fransman van FdJ kwam in de spurt goed uit het wiel van André Greipel, die vrede moest nemen met de tweede plaats. Greipel was gisteren nog de sterkste in de Brussels Cycling Classic. Toen was Bouhanni derde.

  De vlucht van de dag werd al snel gevormd. Zes renners (de Belg Helven, Quintero, Plaza, Quemeneur, Koretzky en Duval) kregen een vrijgeleide van het peloton. Met nog drie plaatselijke rondes voor de boeg, op zo'n 30 kilometer van de streep, moesten Helven en Koretzky vooraan lossen.

  In het peloton dreven de jongens van FdJ het tempo vervolgens stevig op. Nauwelijks tien kilometer verder werden ook de overige vier koplopers gegrepen. In een zenuwachtig slot scheurde het peloton in verschillende stukken. Een groep van zo'n 45 renners trok de finale in.

  Kören, Bodnar, Bardet, Duque en Malaguti probeerden de sprint nog te ontlopen, maar hun aanvalspoging strandde op vier kilometer van de streep. Ook een late aanvalspoging van Samuel Dumoulin was een slag in de lucht. In de sprint kwam Greipel vroeg op kop, maar Bouhanni knalde uit het wiel van de Duitser en won autoritair.