• home
 • video
 • pas verschenen

  België knap tweede in Landenprijs Spruce Meadows

  François Mathy Jr (archief) is de beste Belg in Canada.

  De Belgische jumpingploeg heeft de tweede plaats weggekaapt in de prestigieuze Landenprijs van Spruce Meadows in Calgary, in Canada. In een barrage met drie toonde Duitsland zich de beste, voor België en Frankrijk.

  François Mathy Junior, Olivier en Nicola Philippaerts en Pieter Devos hadden na twee omlopen samen acht strafpunten, net als Duitsland en Frankrijk. Mathy, die met Polinska foutloos bleef in beide ronden, mocht de barrage rijden.

  Hij zette de snelste tijd neer in de barrage, maar maakte een springfout, net als de Française Penelope Leprevost. De Duitser Hans-Dieter Dreher bleef foutloos in de barrage en bezorgde zo zijn land de zege.

  Wat de Landenprijs in Aken is voor Europa is Spruce Meadows aan de overkant van de Atlantische Oceaan: het mekka van de paardensport. Eind juli werd België ook al tweede in Aken. Alleen Nicola Philippaerts zat toen ook in de ploeg, Gregory Wathelet, Dirk Demeersman en vader Ludo Philippaerts waren de anderen. Nederland was in Aken beter.

  Uitslag Landenprijs:

  1. Duitsland - 8 punten (2 omlopen) - 0/40"36 (barrage)
  2. België - 8 - 4/39"54
  3. Frankrijk - 8 - 4/39"70