• home
 • video
 • pas verschenen

  Aelbrecht: "Ons beste niveau vinden tegen Italië"

  Aelbrecht (archief): "Italië is fysiek en technisch beter."

  Zondagochtend hebben de Yellow Tigers nog even getraind, vooraleer ze straks Italië bekampen. "Nu we zeker zijn van de volgende ronde kunnen we bevrijd spelen", zegt speelster Freya Aelbrecht aan Sporza.

  België klopte in op het EK in Zwitserland al Frankrijk en het gastland. Zo werd het eerste doel bereikt: doorstoten.

  "Maar we haalden in de vorige matchen over de hele lijn nog niet ons beste niveau. Het was soms wat kwakkelend en zoekend. De stress speelde daarbij ook een rol, omdat de eerste twee matchen zo belangrijk waren voor de kwalificatie."

  "Nu kunnen we ons eigen spel spelen. We gaan voor de eerste plaats en wie weet kunnen we Italië verrassen. Dat is toch wel de wereldtop. Ze spelen foutloos en fysiek en technisch zijn wij toch minder. Maar we willen graag. Het wordt straks genieten en tegelijkertijd heel scherp zijn."