• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo laat duel tegen Brazilië schieten

  Cristiano Ronaldo (archief) scoorde een hattrick voor Portugal.

  Cristiano Ronaldo laat verstek gaan voor het oefenduel van dinsdag tegen Brazilië. Gisteren was de Portugese ster nog goed voor een hattrick tegen Noord-Ierland, maar volgens de medische staf moet hij rusten.

  Portugal kende gisteren de nodige moeite bij Ierland. Het won met 2-4, maar pas in de tweede helft kon het een 2-1 achterstand ongedaan maken. De ommekeer was te danken aan één man: Cristiano Ronaldo. Hij scoorde een loepzuivere hattrick.

  Het was de eerste hattrick die Ronaldo maakte bij het nationale elftal. Zijn teller staat nu op 43 goals. Hij doet zo beter dan Eusebio (41 doelpunten) en zit Pauleta op de hielen (47 doelpunten).

  Maar Ronaldo heeft last van tendinitis en laat daarom het oefenduel van dinsdag tegen Brazilië schieten. "We hebben hem een hele week intens behandeld", klinkt het bij de medische staf. "Hij heeft een enorme opoffering gemaakt en dus is rust nu aangeraden."

  Ook Real Madrid-coach Carlo Ancelotti zal de situatie van dichtbij volgen. Het is niet duidelijk of Ronaldo zaterdag kan spelen tegen Villarreal. Het is dus mogelijk dat de Madrid-fans nog even moeten wachten op de tandem Ronaldo-Bale, want ook de Welshman sukkelt met een lichte blessure. Hij speelde gisteren niet met Wales tegen Macedonië.