• home
 • video
 • pas verschenen

  Ongenaakbare Vettel pakt pole in Monza

  Vettel was sneller dan ploegmaat Webber.

  Sebastian Vettel (Red Bull) vertrekt morgen vanuit poleposition in de GP van Italië. De WK-leider was sneller dan z'n ploegmaat Mark Webber. Fernando Alonso werd pas vijfde. Lewis Hamilton overleefde zelfs het tweede kwalificatiedeel niet.

  Opschudding in Monza, want Lewis Hamilton en Kimi Raïkkönen overleefden het tweede deel van de kwalificaties niet. Hamilton, vorig jaar nog winnaar in Monza, werd in z'n rondje even gehinderd door Sutil. Zo komt er een einde aan z'n dominantie, want Hamilton pakte in de vorige vier Grote Prijzen de pole.

  "Ik reed vandaag als een idioot", reageerde Hamilton (foto) na afloop. "Ik wil me verontschuldigen bij het team. Het is lang geleden dat ik nog zo slecht gereden heb."

  Toen was wel al duidelijk dat er helemaal niks te doen zou zijn tegen Sebastian Vettel. De WK-leider zette ook nu de snelste tijd neer. Even leeg zijn ploegmaat Webber hem nog te kunnen bedreigen, maar Vettel zette snel orde op zaken.

  Fernando Alonso kende een mindere kwalificatie. De Spanjaard, de nummer 2 in de WK-tussenstand, start morgen pas vanaf de vijfde plaats. De verrassing is Nico Hülkenberg, die de derde tijd reed.