• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel wint eerste Brussels Cycling Classic

  André Greipel wint in Brussel.

  André Greipel heeft de eerste editie van de Brussels Cycling Classic gewonnen, de opvolger van Parijs-Brussel. De Duitser van Lotto-Belisol was de sterkste in een sprint bergop, in de schaduw van het Atomium. Voor Greipel was het zijn 17e overwinning van het seizoen. "In Brussel winnen is altijd mooi", zegt hij.

  Greipel maakte het werk van zijn team keurig af. Lotto-Belisol controleerde de hele dag de wedstrijd. De zes vluchters van de dag (Vermote, Barbé, De Vreese, Thurau, Castroviejo en Barle) werden op zeven kilometer van de streep ingerekend.

  In de laatste kilometers schudde Lars Boom nog een aanval uit zijn mouw, maar hij strandde op 500 meter van de streep. Op de hellende aankomststrook stond er geen maat op André Greipel, die naar zijn 17e seizoenszege reed.

  "Als wij het niet verdienden te winnen, dan zou ik echt niet weten wie wel. De jongens hebben hun werk vandaag weer voortreffelijk gedaan. Een ultieme aanval werd in de kiem gesmoord zodat ik het kon afmaken in de sprint", strooit winnaar Greipel met lof naar zijn ploegmakkers.

  "Op 300 meter van de streep zette ik aan. Het was een lange sprint naar de zege. Ik was niet echt volledig fris meer, maar ik zal niet de enige geweest zijn. Een overwinning is altijd speciaal, maar zeker in België: de hoofdstad van het land van mijn hoofdsponsors. Brussel is en blijft een mooi kader om in te koersen. Hier winnen is altijd mooi."