• home
 • video
 • pas verschenen

  Colombia en Chili voelen WK naderen

  Ex-Club-speler Bacca speelde niet bij Colombia.

  Colombia en Chili hebben een belangrijke stap gezet richting het WK in Brazilië in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Colombia boekte een belangrijke 1-0-overwinning tegen Ecudaor, terwijl Chili geen problemen had met Venezuela (3-0). Ook Uruguay maakt nog altijd kans.

  Enkel de eerste vier landen uit de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de vijfde moet barragewedstrijden spelen. Door de winst zijn Colombia en Chili zeker van een plaats in de top 5.

  Monaco-speler James Rodriguez schonk Colombia de 1-0-zege tegen rechtstreekse concurrent Ecuador. Carlos Bacca keek toe vanaf de bank. In de stand deelt Colombia nu de leiding met Argentinië, dat deze speeldag vrij was.

  Ook Chili handhaaft zich bovenaan de tabel na een vlotte overwinning tegen Venezuela. Uruguay mag dankzij Luis Suarez nog altijd hopen op rechtstreekse kwalificatie. Hij scoorde twee keer in Peru (1-2). Onderaan de rangschikking haalde Paraguay het met 4-0 van Bolivia.

  Uitslagen:

  • Colombia - Ecuador 1-0
   31' Rodriguez 1-0
   Carlos Bacca (ex-Club Brugge) bleef op de bank.
    
  • Paraguay - Bolivia 4-0
   17' Fabbro 1-0, 47' Santa Cruz 2-0, 81' Ortiz 3-0, 84' Gomez 4-0
  • Chili - Venezuela 3-0
   10' Vargas 1-0, 30' Gonzalez 2-0, 85' Vidal 3-0
  • Peru - Uruguay 1-2
   42' Suarez 0-1, 67' Suarez (pen) 0-2, 84' Farfan 1-2