• home
 • video
 • pas verschenen

  Vlaamse Regering wil stadion mét atletiekpiste

  Zonder piste komt de Memorial in het gedrang.

  De Vlaamse Regering heeft de knoop doorgehakt over het nieuwe voetbalstadion op de Heizel-vlakte. Dat moet er een zijn met een atletiekpiste. Dat heeft minister-president Kris Peeters met zoveel woorden gezegd. "We hebben enkele voorwaarden."

  De discussie over een nieuw stadion - dat er moet komen met het oog op het EK 2020 - sleept al maanden aan. Mét of zonder atletiekpiste is daarbij een heikel thema. De organisatie van de Memorial Van Damme pleit voor een piste, anders komt de topmeeting in het gedrang.

  De Vlaamse Regering wil nu ook dat er liefst een piste komt in het nieuwe stadion. Alleen dan wil de Vlaamse Regering de kandidatuur steunen van Brussel als speelstad voor het EK in 2020.

  "We hebben daarvoor enkele voorwaarden. Men moet nakijken of er een atletiekpiste in het nieuwe stadion kan komen. We zeggen ook heel duidelijk dat we geen subsidies gaan geven en we willen ook antwoorden over veiligheid en mobiliteit."

  Eerder deze week hamerden Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel en CEO van de voetbalbond Steven Martens in Terzake op een stadion zonder piste.

  Eind oktober moet een haalbaarheidsstudie klaar zijn over een voetbalstadion dat de Brusselse Regering wil laten bouwen op de parking van de Heizel in de gemeente Grimbergen.