• home
 • video
 • pas verschenen

  Teller van Swings' crowdfunding-actie stokt

  Swings heeft geld nodig met het oog op Sjotsji 2014.

  0 / 0
  De website steunbartswings.be heeft na drie weken 79.000 euro opgebracht. De schaatser heeft geld nodig om zich perfect te kunnen voorbereiden op de Winterspelen van 2014. "We gaan vol door met deze actie", staat op de website te lezen.

  Streefdoel van Swings en zijn entourage is 300.000 euro. De eerste week na de lancering van de website werd al 50.000 euro opgehaald. Nu lijken de donaties wat te stokken. Week twee leverde 25.000 euro op, week drie "slechts" 4.000. Hierdoor staat de teller voorlopig op 79.000 euro.

  "De donaties bestaan deels uit gestort cash geld, deels uit trainingsmaterialen", staat op de website te lezen. "Je ziet dat het een lastige opgave blijkt om de massa achter ons initiatief te krijgen. We zullen de komende weken hard moeten werken."

  "Ondanks dat het financieel misschien wat trager verloopt, zijn we al heel tevreden met de grote media-aandacht. Ook dat is een enorme meerwaarde voor Bart Swings. Het zal zeker effect hebben op langere termijn. We blijven actief om ons concept verder uit te breiden en te optimaliseren."