• home
 • video
 • pas verschenen

  Sandy Casar zet punt achter carrière

  Casar won in de Tour 2010 de Alpenrit naar Saint-Jean de Maurienne.

  Sandy Casar zet op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan. De Fransman reed dit seizoen voor Française des Jeux, maar kampte met veel gezondheidsproblemen. Casar reed een mooi palmares bij elkaar met onder meer twee ritzeges in de Tour.

  Casar, die zijn hele carrière voor FdJ reed, kwam dit seizoen nog maar weinig in actie. Hij had te veel last van zijn rug en neemt nu de beslissing om te stoppen. "Ik heb echt het gevoel dat mijn lichaam stopt zegt", zegt Casar in een Franse krant.

  "Sinds het begin van het seizoen kamp ik met verschillende allergiën en heb ik vooral last van rugpijn. Daardoor bereik ik niet meer mijn hoogste niveau."

  Casar gaf dit seizoen in de derde rit van de Giro op met een polsblessure. In 2006 werd hij in diezelfde Giro nog zesde. Zijn grootste prestaties leverde Casar echter in de Ronde van Frankrijk. Zo won hij in 2007 de rit naar Angoulême en in 2010 de etappe naar Saint-Jean de Maurienne.