• home
 • video
 • pas verschenen

  Real draaide een financieel topseizoen

  Real is de enige ploeg ter wereld die meer dan 500 miljoen in het laatje krijgt.

  Sportief was het er eentje om snel te vergeten, maar financieel ging het Real Madrid afgelopen seizoen voor de wind. Real kon zelfs zijn veelbesproken schuldenberg afbouwen.

  Real Madrid won afgelopen seizoen geen enkele prijs, maar de inkomsten hebben daar niet onder geleden. Op zijn website meldt de club vol trots dat er vorig seizoen 520,9 miljoen euro is opgehaald. Dat komt neer op een stijging van 1,3 procent in vergelijking met
  vorig seizoen.

  De winst van Real bedroeg hierdoor 36,9 miljoen euro, waardoor de club zijn schuld kon afbouwen naar 90,6 miljoen euro. Het is die enorme schuldenberg die voor velen een doorn in het oog is. Ondanks die schulden gaf Real onlangs 100 miljoen euro uit om Gareth Bale aan te trekken. Die transfer is in deze cijfers wel nog niet opgenomen.