• home
 • video
 • pas verschenen

  Pa Tomic krijgt 8 maanden celstraf voor kopstoot

  De vader van Bernard Tomic is een opvliegend baasje.

  De rechtbank in Madrid heeft John Tomic, de vader en trainer van Bernard Tomic (ATP-52), tot een celstraf veroordeeld. Tomic pakte begin mei de sparringpartner van zijn zoon, de Monegask Thomas Drouet, hard aan tijdens een toernooi in de Spaanse hoofdstad.

  Vader Tomic is een opvliegend baasje. In Madrid hadden hij en Drouet een hevige discussie, waarbij Tomic senior uithaalde met een kopstoot. Drouet liep daarbij een gebroken neus op.

  De rechter achtte Tomic schuldig aan slagen en verwondingen. Hij heeft een maand om beroep aan te tekenen. In de cel zal hij echter nooit moeten gaan zitten, want de straf is korter dan twee jaar én het is zijn eerste aanraking met het gerecht in Spanje. Tomic houdt vol dat het om wettige zelfverdediging ging.

  Drouet is na de affaire met Tomic sparringpartner geworden van Marion Bartoli, de winnares van Wimbledon bij de vrouwen.