• home
 • video
 • pas verschenen

  Mihajlovic: "België heeft ons niet nodig"

  Sinisa Mihajlovic heeft lovende woorden over voor de Rode Duivels.

  Met Servië-Kroatië is er vanavond in de groep van België nog een interessante match om te volgen. Servië kan bij winst België flink helpen. De Servische bondscoach Sinisa Mihajlovic relativeert het aandeel van zijn ploeg. "Jullie kunnen het alleen", zegt hij.

  Om 20.45u neemt Servië het in het Maracanastadion in Belgrado op tegen Kroatië. Als Kroatië verliest en België wint, zetten de Duivels een grote stap richting WK in Brazilië. "We willen graag helpen", zegt Mihajlovic in Het Nieuwsblad.

  "Maar jullie zullen ons niet nodig hebben. Ik heb al genoeg werk met mijn team en de match tegen Kroatië. Ik vind België een enorm sterk team. Dat hebben jullie al, ook tegen ons, voldoende bewezen."

  "Al hoop ik eigenlijk dat jullie de kwalificatie pas helemaal zullen kunnen vastleggen in jullie match tegen Wales. Want wij willen absoluut derde eindigen in de groep, voor een gunstigere loting voor het EK 2016."

  "Ik geloof echt dat jullie op het WK een belangrijke rol kunnen spelen. Geloof me: geen enkel team zal blij zijn met België in de poule", voorspelt Mihajlovic.

  Mitrovic wellicht in de basis, Milivojevic op de bank

  Bij Servië lopen ook twee spelers van Anderlecht rond. De kersverse aanwinst van Anderlecht, Aleksandar Mitrovic, start vanavond wellicht in de spits. De andere Servische aanwinst van de landskampioen, Milivojevic wordt door Mihajlovic wellicht op de bank geplaatst.

  "Ik heb hen geen advies gegeven, maar ik ben blij met hun keuze voor Anderlecht", zegt Mihajlovic nog. "Het is de enige club in België die nog echt meetelt in Europa. Ik ben ervan overtuigd dat ze zich daar allebei uitstekend kunnen ontwikkelen."