• home
 • video
 • pas verschenen

  Italië en Duitsland staan met één been op WK

  Gilardino bezorgt Italië de overwinning tegen Bulgarije.

  In de andere groepen zijn Italië en Duitsland weer een stap dichter bij het WK gekomen. Nederland en Portugal vermeden een blamage, Spanje profiteerde van Frans puntenverlies. Lees hier een overzicht.

  Groep B: Italië staat op een zucht van Brazilië

  Italië heeft met het kleinste verschil gewonnen van eerste achtervolger Bulgarije.

  Gilardino maakte kort voor de rust het enige doelpunt. De Genoa-spits kopte raak op een voorzet van Candreva. In de tweede helft behoedde Buffon zijn land voor puntenverlies met een fenomenale redding op de doellijn.

  De Italianen staan zo een stapje dichter bij het WK, maar zijn door de 1-2-overwinning van Armenië in Tsjechië mathematisch nog niet zeker.

  Groep C: Klose evenaart het record van Müller

  Ook Duitsland heeft zijn plicht gedaan. De Mannschaft zette buurland Oostenrijk met 3-0 aan de kant. Miroslav Klose scoorde voor de rust, Toni Kroos en Thomas Müller erna.

  Klose schoot zichzelf met zijn inschuiver aan de eerste paal in de geschiedenisboeken. De goaltjesdief van Lazio evenaart met zijn 68e interlanddoelpunt Gerd Müller als Duits topschutter aller tijden.

  Net als Italië moet Duitsland wel nog even wachten om WK-kwalificatie te vieren. Zweden won namelijk bij Ierland en volgt met nog drie duels voor de boeg op vijf punten.

  Groep D: Nederland ontsnapt aan een afgang

  Nederland heeft dan weer op de valreep een blamage kunnen vermijden. Oranje stond in Estland tot minuut 94 1-2 in het krijt, maar toen hing Van Persie met een penalty de bordjes in evenwicht. Het is Nederlands eerste puntenverlies in een WK-voorronde sinds 2005, toen het 0-0 speelde tegen Macedonië.

  Nederland heeft zes punten meer dan zijn achtervolgers. In de strijd om de tweede plaats heeft Roemenië met 3-0 gewonnen van Hongarije. Ook Turkije, dat met 5-0 won van Andorra, doet nog mee voor de mogelijke barrageplaats.

  Groep F: Ronaldo scoort een zuivere hattrick

  Portugal heeft zich met de nodige moeite van zijn taak gekweten. Dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo tussen minuut 69 en 84 wisten de Portugezen een 2-1-achterstand om te buigen in een 2-4-overwinning.

  Het zag er nochtans benard uit voor de Portugezen, want na een uur stond het niet alleen achter, maar moest het na rood voor Postiga ook met zijn tienen voort. In het laatste halfuur kregen de Noord-Ieren óók nog twee rode kaarten.

  Portugal raapt zo drie broodnodige punten, want eerder op de avond had Rusland met 4-1 gewonnen van Luxemburg. De Russen ademen Portugal nog in de nek. Het verschil is twee punten.

  Groep H: Engeland wipt over Montenegro naar de koppositie

  Spannend is het ook nog in groep H. Engeland won eenvoudig van Moldavië en wipt door het gelijkspel van Montenegro in Polen naar de (gedeelde) leidersplaats.

  Gerrard had Engeland al vroeg op voorsprong geschoten. Ook de jonge Rickie Lambert, spits bij Southampton, en Welbeck scoorden nog voor de rust. Welbeck deed er na de pauze nog eentje bij en legde zo de 4-0-eindstand vast.

  Groep I: Spanje profiteert van Frans puntenverlies

  In groep I tot slot heeft Spanje een goeie zaak gedaan. Het won zelf met 0-2 in Finland en zag Frankrijk 0-0 gelijkspelen op het veld van Georgië.

  Fabregas bood Alba na 20 minuten de 0-1 aan. Vlak voor affluiten maakte Spanje, met Iker Casillas tussen de palen, nog een tweede doelpunt. Negredo bracht zijn naam op het scorebord.

  Het Frankrijk van Didier Deschamps kwam in Georgië niet tot scoren. De Fransen zien Spanje zo uitlopen tot drie punten en moeten hopen op een misstap van hun concurrenten in een van de komende duels.