• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloften verslaan ook Italië in EK-voorronde

  Het Zulte Waregem-duo Junior Malanda-Thorgan Hazard is trefzeker.

  Jong België heeft een prima zaak gedaan in de voorronde om het EK 2015. De garde van Johan Walem won in Italië met 1-3. Thorgan Hazard, Malanda en Ferreira-Carrasco maakten de goals.

  De Italianen beloonden zichzelf net voor de rust met een goal van Battocchio na een doorgekopte corner.

  België legde zich niet neer bij die 1-0 en bood in de tweede periode het gepaste antwoord. Een snelle uitbraak op links van Ferreira-Carrasco bracht Hazard in stelling en met een afgeweken schot scoorde hij de 1-1.

  De 1-2 volgde even snel. Malanda nam aan de rand van de zestien in één tijd een hoekschop op zijn schoen en de Italiaanse keeper moest vissen. In het slot spoot Ferreira-Carrasco de slagroom op de taart met een schuiver in de linkerhoek.

  België, dat in maart al zijn eerste kwalificatiematch had gewonnen tegen Cyprus, is zo met zes op zes leider in zijn groep. Maandag staat in het stadion van OH Leuven een duel tegen Noord-Ierland op het programma.

  Coosemans: "We hebben het mooi afgemaakt"

  Colin Coosemans bewaakte het Belgische doel in Rieti. De keeper van Waasland-Beveren moest zich één keer omdraaien.

  "We kwamen moeilijk onder de druk uit in de eerste helft", zegt hij aan Sporza. "Maar in de rust heeft de coach een beetje bijgestuurd. Hij zei dat we niet bang hoefden te zijn voor de Italianen en we begonnen beter te voetballen."

  "Uiteindelijk hebben het mooi kunnen afmaken. We staan nu met 6 op 6: een prima start. Maar laat ons nog niet zeggen dat we favoriet zijn."

  "We hebben veel kwaliteit, aanvallend en verdedigend. Maandag moeten we ook winnen, in Leuven, van Noord-Ierland."

  "We zijn tot heel wat in staat"

  Johan Walem (bondscoach): "Dit was een intense match, een goeie test voor ons. Italië heeft kunnen zien tot wat de Belgen in staat zijn, zeker in de tweede helft. Of wij nu groepsfavoriet zijn? Neen, helemaal niet. We moeten rustig blijven. Italië is en blijft één van de grootste Europese voetballanden. Wij zijn klein. En wie weet winnen de Italianen de terugmatch in België wel."

  De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes plaatsen zich voor de barrages. De zeven winnaars van die barrages plaatsen zich voor het EK 2015 in Tsjechië, dat als gastland ook deelneemt. Daar zijn tickets te verdienen voor de Spelen in Rio van 2016.