• home
 • video
 • pas verschenen

  "Yellow Tigers kunnen kwartfinale halen op EK"

  Steffy Merlevede: "De sfeer is goed bij de Yellow Tigers."

  Vrijdag beginnen de Yellow Tigers aan het EK volleybal met een duel tegen Frankrijk. Wij zochten Steffy Merlevede en Marc Willems, de volleybalvrouw en -man van de Sporza-redactie, op en vroegen wat we mogen verwachten van de Belgische volleybalsters.

  Wat kunnen de Yellow Tigers bereiken?

  Marc Willems: "De Belgen moeten zeker de groep overleven, anders is het een mislukking. Ik denk dat ze tweede of derde in hun groep worden. Als ze het goed doen in hun groep, dan is de kwartfinale haalbaar. Wellicht treffen ze dan Servië en dat is een van de favorieten voor de titel."

  Steffy Merlevede: "De Yellow Tigers mogen ambitieus zijn en moeten zeker mikken op de tweede ronde. Na de groepsfase kan alles en wie weet, als het een beetje meezit, halen ze de kwartfinales. De match tegen Frankrijk wordt meteen de sleutelmatch."

  De Yellow Tigers spelen op het EK in een groep met gastland Zwitserland, Frankrijk en Italië. De winnaar van de groep gaat rechtstreeks naar de kwartfinales, de tweede en derde spelen een barragematch voor die kwartfinales.

  Wat is de sterkte van de Yellow Tigers?

  Marc Willems: "Het is een jonge ploeg met een ervaren spelverdeelster. Frauke Dirickx is Europese topklasse en wordt gekoppeld aan jonge talenten. Daarnaast is hun vechtlust ook een sterk punt."

  Steffy Merlevede: "De ploeg hangt heel erg samen. De sfeer in de ploeg is echt heel goed, er zit een echte drive in de ploeg. En een ander sterk punt is natuurlijk coach Gert Vande Broek."

  Welk Belgisch talent is klaar voor de Europese top?

  Steffy Merlevede: "Dan denk ik meteen aan Hélène Rousseaux, de dochter van Roeselare-coach Emile en de zus van international Tomas. Ik denk dat we haar zullen zien schitteren op het EK."

  Marc Willems: "Veel Belgische speelsters zitten al in het buitenland. Bij de jongeren denk ik aan Hélène Rousseaux en Lise Van Hecke. Die gaan het zeker maken in het buitenland."

  Volg het via livestream bij Sporza

  U kunt de wedstrijden van de Belgen én de finale volgen via livestream op sporza.be. België - Zwitsersland (zaterdag) en de finale bij de vrouwen worden ook Op12 uitgezonden,