• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hazard houdt zich niet in, hij wil spelen!"

  "Ik blijf bij een 4-3-3-systeem, dat is een zekerheid."

  Vrijdag verdedigt België zijn leiderspositie in zijn WK-voorrondegroep in en tegen Schotland. Niet alle spelers zijn 100% fit, maar dat lijkt Marc Wilmots voorlopig niet zo veel zorgen te baren. "Ik zie in de ogen van mijn spelers dat ze echt willen spelen."

  In aanloop naar Schotland-België kampen verschillende Rode Duivels met kwaaltjes. Zo moest Eden Hazard donderdagavond vroegtijdig de training verlaten. Of hij vrijdag niet kan spelen, is nog maar de vraag.

  Bondscoach Marc Wilmots: "Er zijn spelers die over de grens kunnen gaan en met pijn kunnen spelen. Ik was zelf een paar keer niet 100%, maar dankzij mijn mentale kracht heb ik toch gespeeld. Ik zie in de spelers hun ogen dat ze willen."

  "Heeft u het gevoel dat Hazard zich wat inhoudt om Chelsea-coach Mourinho niet voor het hoofd te stoten? Ik niet! Eden wil spelen, want hij wil naar het WK."

  Schotland wordt geen hapje, getuige hun verrassende overwinning in Kroatië. "Ze hebben een ploeg die afwacht en dan op de counter speculeert", weet Wilmots.

  "Maar de vraag is altijd: hoe pakken wij de wedstrijd aan? Ik blijf in elk geval bij een 4-3-3-systeem, dat is een zekerheid. Of ik het nog jammer vind dat Kompany en Vermaelen ontbreken? Ja, maar iedereen is vervangbaar. Het is nu zo, we moeten daar niet over zeuren."

  "Ik geloof 100% in de spelers die er nu zijn. Zij kunnen het perfect overnemen, we zullen een goeie verdediging hebben. Van Buyten bijvoorbeeld is een topper."