• home
 • video
 • pas verschenen

  "Enthousiasme is groot, ook bij de voetbalbond"

  François De Keersmaecker beleeft mooie tijden als bondsvoorzitter.

  Het gaat de Rode Duivels voor de wind. "Ik heb het ooit anders geweten bij de Rode Duivels", glundert François De Keersmaecker, de voorzitter van de Belgische voetbalbond. Over het nieuwe voetbalstadion zegt hij: "Het is vijf voor twaalf."

  Drie wedstrijden voor het einde van de WK-voorronde ziet het er rooskleurig uit voor de nationale ploeg. De Rode Duivels staan op kop in groep A.

  "Ik heb het ooit anders geweten", vertelt bondsvoorzitter François De Keersmaecker aan Sporza, "maar we zijn nog niet in Brazilië."

  "Zoals steeds bij de nationale ploeg is de volgende wedstrijd de belangrijkste. Met Schotland-België is dat niet anders"

  "Als we die kaap goed ronden, zijn we de weg naar Brazilië ingeslagen. Al weet ik ook dat we ons vrijdag mathematisch nog niet kunnen plaatsen voor het WK."

  "Het enthousiasme bij de bond is groot. Dat mag ook: we staan op poleposition, tellen drie punten meer dan Kroatië en hebben een beter doelpuntensaldo. We zijn op de goeie weg."

  "Vijf voor twaalf voor nieuw stadion"

  De voetbalbond is vragende partij voor een nieuwe (voetbal)arena in Brussel. "We wensen absoluut een nieuwe thuishaven voor de Rode Duivels", zegt voorzitter François De Keersmaecker.

  "Het is vijf voor twaalf. We moeten de Europese voetbalbond al enkele jaren een uitzondering vragen om interlands te mogen spelen in het Koning Boudewijnstadion."

  "Brussel verdient zeker zijn plaats op Euro 2020, het EK dat in heel Europa wordt georganiseerd. Die kans mogen we niet mislopen. Daarom is het nieuwe stadion een prioriteit."

  Wordt het nieuwe stadion ook de thuishaven van Anderlecht? "Als alleen de Rode Duivels hun intrek nemen in het nieuwe stadion, is het niet rendabel."

  "Anderlecht is dus een aangewezen partner, ja. Wij zullen zeker niet de hoofdfinancier worden van het nieuwe stadion."