• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Lierde wordt de coach van Vanhoenacker

  Marino Vanhoenacker moet dit jaar passen voor Hawaï.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Marino Vanhoenacker moet dit jaar passen voor Hawaï.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Marino Vanhoenacker heeft beslist om in zee te gaan met Luc Van Lierde. De 37-jarige triatleet wil zich met Van Lierde klaarstomen voor volgend seizoen. Dit jaar viel grotendeels in het water voor Vanhoenacker door een blessure aan zijn schaambeen.

  Marino Vanhoenacker moet dit jaar passen voor de Ironman in Hawaï door een hardnekkige blessure aan zijn schaambeen. Die blessure is de aanleiding van de samenwerking met Luc Van Lierde.

  "Luc heeft veel ervaring met langdurige blessures, maar kwam elke keer weer op niveau. Die ervaring zal hij nu kunnen delen met Marino", zegt Wim Van De Putte van Luc Van Lierde Sport.

  "We zullen nu trainingsschema's uitwerken met het oog op 2014. De revalidatie van Marino verloopt gunstig, hij kan nu al opnieuw lopen."

  Het is de eerste keer dat Vanhoenacker zich laat begeleiden voor het lopen en fietsen. "Tot nu toe liep en fietste hij meer op gevoel. Wellicht liep hij zo zijn blessure op." Voor het zwemmen blijft Vanhoenacker samenwerken met Rik Valcke.

  Luc Van Lierde is de meest succesvolle Belgische triatleet. Hij won onder meer twee keer de Ironman in Hawaï (1996 en 1999). Marino Vanhoenacker behaalde al enkele mooie ereplaatsen in Hawaï: derde in 2010, vijfde in 2007 en zesde in 2006.