• home
 • video
 • pas verschenen

  Usain Bolt: "Ik wil stoppen na Spelen van Rio"

  Usain Bolt denkt aan Rio als eindpunt.

  Usain Bolt is van plan om zijn spikes aan de haak te hangen na de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. "Ik denk dat het dan een goed moment is om te stoppen", zei de Jamaicaan tijdens de persconferentie voor de Memorial in Brussel. De wereldrecordhouder op de 100 en de 200 meter vindt ook dat de piste in het Koning Boudewijnstadion moet blijven.

  Op de persconferentie voor de Memorial Ivo Van Damme kreeg Usain Bolt de vraag over wanneer hij zou stoppen. "Tot nu toe denk ik aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro."

  "Als ik in vorm ben voor Rio, dan wil ik daar opnieuw mijn ding doen. Dan zal het een goed moment zijn om te stoppen, op een hoogtepunt", zegt de Jamaicaanse sprinter.

  Bolt won in augustus nog drie keer goud op het WK atletiek in Moskou: op de 100, 200 en 4x100 meter.

  "Als ik in het rijtje wil staan van Muhammad Ali, Pele en de andere groten der aarde, dan moet ik blijven domineren tot aan het einde van mijn carrière."

  "Geen piste in Brussel? Belachelijk"

  Bolt is een vaste klant van de Memorial in Brussel. De topsprinter kan zich een nieuw stadion zonder atletiekpiste niet inbeelden. "Ik ben geschokt en vind het belachelijk", geeft Bolt zijn mening.

  "Ik begrijp dit niet. Elke atleet wil aan de Memorial deelnemen. Het publiek is fantastisch, de piste is snel en de sfeer is uitzonderlijk. Het is een plek waar je heel veel energie voelt."

  Memorial-organisator Wilfried Meert blijft strijden voor een piste. "Niemand wil de dood van de Memorial op zijn geweten. Twee stadions op 500 meter van elkaar, het ene voor het voetbal en het andere voor andere sporten, is een idee dat geen zin heeft."

  "We moeten naar één multifunctioneel stadion gaan. Ik begrijp het voetbal ook wel. Maar met de moderne middelen moet het mogelijk zijn om een piste te bouwen die onder de tribunes kan verdwijnen om de voetbalsupporters dichter bij het veld te laten zitten."

  "Er wordt voorlopig alleen gepraat, maar ik voel dat ze een oplossing willen zoeken die iedereen ten goede komt."