• home
 • video
 • pas verschenen

  Gretarsson: "Akkoord: spel van Club is nog niet goed"

  Gretarsson: "Iedereen weet dat het beter moet, ook de coach."

  Ondanks een gedeelde tweede plaats in het klassement - Club volgt met Zulte Waregem op vier punten van koploper Standard - valt wel het een en ander aan te merken op het niveau van Club Brugge. Sportief manager Arnar Gretarsson deelt de bezorgdheid van supporters en pers.

  Club Brugge verloor nog niet in de competitie, maar de kwaliteit van het spel en de uitschakeling in de voorrondes van de Europa League zijn niet van dien aard om het publiek gunstig te stemmen. "Ik ga ermee akkoord dat het spel nog niet goed is", zegt Arnar Gretarsson.

  "Zelfs met al die blessures waar we nu mee sukkelen, kan het beter. Iedereen hier weet dat en ook de coach beseft het. We hebben daar uiteraard al over gesproken."

  "Club heeft veel meer kwaliteit dan het tot nu toe heeft laten zien. Het enige dat je in deze omstandigheden kunt doen is hard werken."

  Gretarsson maakt zich wel sterk dat het tij snel kan keren. "Omdat de basis van vorig jaar aangevuld is met twee toppers en een aantal jonge talenten", zegt hij. "We lieten elf spelers gaan en verhuurden er vier. We hadden te veel zware contracten."

  "Simons en De Sutter, twee schitterende spelers, vervangen Donk en Bacca. Verder haalden we een aantal jonge buitenlanders, zoals Monteiro (Arsenal), Vlachos (AEK), Fourlanos (Panathinaikos) en Wang (China), met veel potentieel voor een lage prijs. Zij verbreden in de eerste plaats de kern, ze hoeven niet alles te spelen. En vorige week kwam ook onder meer Sobota (Wroclaw) nog."

  "De concurrentie is weer aangezwengeld, ook voorin, want je hebt wisselmogelijkheden nodig. Ik ben er zeker van dat ons spelniveau over enkele weken opnieuw zal stijgen."

  "Tchité en Stenman weer integreren in de A-kern"

  * Gretarsson mag zijn coach in het openbaar uit de wind zetten, het is duidelijk dat hij meer verwacht van Juan Carlos Garrido. "Onze tegenstanders moeten bang zijn om naar Jan Breydel te komen en wij mogen niet bang zijn om te verliezen", meent Gretarsson. "Wij zijn Club Brugge - daar moeten we trots op zijn - en moeten altijd resoluut spelen voor de overwinning."

  * Rest nog de situatie van Mémé Tchité en Fredrik Stenman, twee jongens die in het verleden met de nodige poeha werden binnengehaald in Brugge, maar deze zomer opnieuw buiten de ploeg vallen en geen andere club hebben gevonden. Gretarsson: "We hebben voor Tchité en Stenman geen oplossing gevonden. Het is nu de bedoeling om met hen samen te zitten en hen weer te integreren in de A-kern."