• home
 • video
 • pas verschenen

  Devolder: "Ik zal volgend jaar top zijn"

  Stijn Devolder komt dit seizoen niet meer in actie.

  Net als Tom Boonen heeft ook Stijn Devolder al een punt gezet achter het seizoen. Noodgedwongen door een blessure, maar Devolder snakte ook naar rust. De Belgische kampioen is dan ook vastberaden om volgend jaar te scoren. "Ik heb echt veel goesting."

  Een abces op het zitvlak dwong Stijn Devolder om een streep te trekken onder 2013. Maandag werd hij geopereerd en er wacht hem een revalidatie van zes weken. In Het Laatste Nieuws kijkt Devolder terug op een moeilijke periode, maar blikt hij ook vooruit op 2014.

  "Ik heb twee keer een keelontsteking gehad in korte tijd. Dat is het bewijs van vermoeidheid. Mijn lichaam snakt naar rust. 't Is op", zegt Devolder.

  "Dat komt wellicht omdat ik van ver terugkom. Ik ben enkele jaren op de sukkel geweest. Vooral een probleem aan mijn schildklier was een streep door mijn rekening. Het is niet levensbedreigend, maar het verklaart wel waarom ik vorig jaar zo slecht was."

  "Op het BK tijdrijden werd ik vorig jaar gedubbeld. Dat was een vernedering. Ik heb diep gezeten, want ik ben een piekeraar. Alleen op hotel gingen de radertjes aan het draaien."

  "Ik begon aan mezelf te twijfelen en begon nog slechter te rijden. Van jongs af aan heb ik een minderwaardigheidscomplex."

  "Heb veel goesting"

  Een keerpunt voor Devolder was de Ronde van Vlaanderen van dit jaar. Hij reed een goeie wedstrijd in dienst van winnaar Fabian Cancellara. "Ik voelde me weer echt renner."

  De overwinning op het BK in La Roche in juni gaf Devolder veel vertrouwen. Hij hoopt zelfs op meer. "Volgend jaar wil ik weer top zijn. Ik heb echt veel goesting en heel hoge ambities."