• home
 • video
 • pas verschenen

  De Weert verlaat Vuelta met breuken en scheur

  Pech voor Kevin De Weert.

  De Vuelta van Kevin De Weert is met een nachtmerrie geëindigd. De renner van Omega Pharma-Quick Step kwam in de tijdrit ten val op een vertragingsheuvel en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werden breuken in zijn nek, scheenbeen, sleutelbeen en een gescheurde patellapees vastgesteld.

  De Weert is erg gehavend uit de elfde rit in de Vuelta gekomen. De diagnose na zijn val is hard: hij brak zijn linkerscheenbeen, scheurde de patellapees van zijn linkerknie en liep een breuk op in zijn rechtersleutelbeen. Op de koop toe werd in het ziekenhuis van Zaragoza ook een nekbreuk vastgesteld, gelukkig zonder neurologische gevolgen.

  Omega Pharma-Quick Step meldt dat de renner op geen enkel moment het bewustzijn verloor.

  De Weert, voor de tijdrit 78e in de stand, is na Bart De Clercq en Thomas De Gendt de derde Belg die de Vuelta moet verlaten.