• home
 • video
 • pas verschenen

  "Benteke afstoppen? Daar is doping voor nodig"

  Gordan Strachan is onder de indruk van Benteke.

  Vrijdag nemen de Rode Duivels het op tegen Schotland. De Schotse bondscoach Gordan Strachan heeft niets dan lovende woorden over spits Christian Benteke. Strachan heeft ook wat ludiek advies voor zijn eigen verdedigers.

  Na drie speeldagen staat Christian Benteke met vier goals helemaal bovenaan in de schutterslijst van de Premier League. Zijn sterke prestaties zijn ook de Schotse bondscoach Gordan Strachan niet ontgaan.

  "Het is heel eenvoudig: op dit moment is Benteke gewoonweg een van de beste aanvallers ter wereld", zegt de Schot in La Dernière Heure. "Hij kan iedere speelstijl aan."

  "Benteke kun je met de lange bal aanspelen. Hij kan een bal bijhouden en zijn mannetje uitschakelen. Wie Benteke wil afstoppen, heeft doping en steroïden nodig."

  Toch heeft Strachan ook een serieuze boodschap voor zijn verdedigers. "Tegenover Benteke staan, is een grote uitdaging voor die jongens. Ze hebben misschien niet veel ervaring, maar ik heb er een vrij goed gevoel bij."