• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Goeie keuzes van Lukaku en Fellaini"

  Marc Wilmots stoomt de Rode Duivels klaar voor de interland van vrijdag.

  Marc Wilmots miste nog een handvol spelers op de tweede training van de Rode Duivels voor de WK-kwalificatiematch in Schotland. Hij verwacht wel een fitte kern tegen vrijdag, al laat Hazard nog een scan nemen. De bondscoach staat ook achter de transfers van Lukaku en Fellaini.

  Gisteren ontbraken nog enkele Rode Duivels met kleine kwaaltjes. "Maar ik verwacht iedereen fit te krijgen tegen de match in Schotland vrijdag", zegt bondscoach Wilmots bij Sporza.

  De blessure van Eden Hazard baart nog de meeste zorgen. "Eden ondergaat nog een scan om te zien hoe erg het is. Ik denk dat ik hem donderdag zal recupereren."

  "Op de scan van Bakkali was trouwens niets abnormaals te zien. Hij werkt nog een individueel programma af en ondertussen heb ik contact opgenomen met zijn PSV-coach Cocu. We hebben toestemming om hem te laten trainen."

  "Erg trots op Marouane"

  Marc Wilmots had het ook over de transfers die Marouane Fellaini en Romelu Lukaku (foto) nog wisten te realiseren. "Fellaini kwam met een grote glimlach aan", vertelt de bondscoach.

  "Hij kreeg nog een dag rust. Woensdag sluit hij bij de groep aan. Ik ben trouwens erg trots op Marouane. Hij kan bij Manchester United doorgroeien tot de leider van de ploeg."

  Lukaku hoopt door de uitleenbeurt bij Everton meer te spelen. Dat zou zijn kansen op een eventuele WK-selectie gaaf houden. "Romelu maakte de juiste keuze. Bij Everton zal hij zich goed kunnen ontwikkelen."