• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Heel gelukkig met Everton"

  Lukaku op training bij de Rode Duivels.

  Romelu Lukaku is na "een hectische avond" Everton-speler geworden. "Het is een stapje hogerop dan vorig jaar. Ik wil er een goed seizoen beleven", zegt de Rode Duivel bij Sporza.

  Voor Romelu Lukaku zorgden de laatste uren van de transferperiode voor een verrassende wending in zijn loopbaan. Hij wordt een jaar verhuurd door Chelsea bij Everton.

  "Ik ben daar heel gelukkig mee. Ik vraag me af wie zou gezegd hebben dat ik ongelukkig zou zijn, want dat klopt niet."

  "Het was wel een hectisch avondje gisteren. Plots belden verschillende clubs me en moest ik nadenken wat de beste oplossing voor me was. Ik sprak ook een halfuur met Everton-coach Martinez over zijn verwachtingen."

  "Ik besloot dat Everton de beste keuze was. Het is een stapje hogerop dan West Bromwich vorig jaar. Er is veel druk en de ploeg brengt goed voetbal. Ik hoop er het beste van te maken. Ik wil mijn statistieken en mijn spel verbeteren."

  "Ik had ook nog een gesprek met Mourinho, mijn trainer bij Chelsea, maar de inhoud van dat gesprek houd ik voor mezelf. Ik wil een goed seizoen spelen bij Everton."

  "Veel op me ingepraat"

  De laatste actie van Romelu Lukaku dit jaar in Chelsea-shirt was de gemiste penalty in de Europese Supercup. Die ging zo naar Bayern. "Als speler neem je verantwoordelijkheid. Ik heb zelfvertrouwen en heb die strafschop gemist. C'est la vie."

  "Na de match reed ik snel naar huis om mijn hoofd leeg te maken. Na een dagje down te zijn, kan ik al relativeren en ben ik een ervaring rijker. Er werd veel op me ingepraat en ik moet vooruit."