• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Altijd paraat als de coach me nodig heeft"

  Lombaerts wil zich vrijdag graag nog eens bewijzen.

  Door de blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen vergroten de speelkansen van Nicolas Lombaerts aanzienlijk. De verdediger hoopt er vrijdag in de WK-voorrondewedstrijd tegen Schotland dan ook nog eens vanaf de aftrap bij te zijn.

  "Ik heb de laatste interlands niet veel gespeeld, maar ik ben altijd klaar om in te vallen of zelfs te starten", zegt Lombaerts.

  "Tegen Frankrijk (oefeninterland van enkele weken geleden, red) kwam ik vijf minuten voor tijd in en moest ik meteen een levensbelangrijke tackle uitvoeren. Zo zie je maar: je moet paraat staan."

  "Als ik eerlijk ben, kan ik mezelf geen basisspeler noemen, maar als de coach me nodig heeft, wil ik me wel altijd bewijzen en mijn steentje bijdragen."

  Lombaerts is er de man niet naar om keet te schoppen als hij niet speelt. "De concurrentie bij de Duivels wordt steeds groter, op alle posities en dus ook achterin. Maar dat is ook goed, want dat houdt je scherp."

  "Dit gezegd zijnde: ik verwacht in Schotland zeker geen gezondheidswandeling. We mogen ons niet miskijken op hen, want ze hebben een sterk team, zeker thuis."

  "Kroatië heeft hen onlangs misschien wat onderschat en heeft dat met een thuisnederlaag moeten bekopen. Laten we dus met beide voetjes op de grond blijven en zeker niet te snel victorie kraaien, want de deelname aan het WK is nog altijd geen zekerheid."