• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse ex-international Hitzlsperger stopt

  De carrière van Thomas Hitzlsperger is afgelopen.

  Thomas Hitzlsperger heeft er op zijn 31e genoeg van. "Mijn lichaam gaf het signaal dat het op is", zegt de middenvelder.

  Thomas Hitzlsperger sukkelde de laatste jaren van de ene blessure in de andere. "Ik heb een paar dagen geleden de knoop doorgehakt: ik zal nooit meer spelen", zegt de Duitse middenvelder, die laatst voor Everton uitkwam. "Mijn lichaam gaf het signaal dat het op is. Ik wil ook niet per se tot het einde van mijn carrière aanmodderen."

  Hitzlsperger is het bekendst van zijn periodes bij Aston Villa en VfB Stuttgart, waar hij in 2007 de Bundesliga mee won. Met de Mannschaft werd Hitzlsperger in 2006 derde op het WK in eigen land. Twee jaar later speelde hij de finale van het EK met Duitsland (0-1-nederlaag tegen Spanje).