• home
 • video
 • pas verschenen

  "Roger Federer raakt zijn reputatie kwijt"

  Filip Dewulf: "Voor mij blijft Roger Federer de beste speler aller tijden."

  Kan 17-voudig grandslamwinnaar Roger Federer het nog? Filip Dewulf denkt van wel, "maar dan zullen alle planeten wel goed moeten staan. Iedereen denkt nu dat hij van Federer kan winnen."

  Ook het vierde grandslamtoernooi van het jaar eindigde in mineur voor Roger Federer. De 32-jarige toptennisser ging er op de US Open in de achtste finales uit.

  "Hij was zelf ook in shock na zijn verlies tegen Robredo, die hij de voorbije 10 keer had verslagen. Hij speelde naar zijn normen een draak van een match", zegt ex-tennisser Filip Dewulf, nu reporter, aan Sporza.

  Wat gaat er mis? "Hij heeft lichamelijke problemen en raakt zijn reputatie kwijt. Iedereen denkt nu dat hij tegen hem kan winnen. Dat was vroeger niet."

  Het zit volgens Dewulf ook mentaal niet goed. "Hij zoekt oplossingen om zijn vertrouwen terug te vinden. Bijvoorbeeld door een nieuw racket te nemen."

  "Eigenlijk hoeft hij zichzelf niet meer te bewijzen"

  Roger Federer heeft in zijn carrière alles gewonnen wat er te winnen valt. "Voor mij blijft hij de beste speler aller tijden, maar nu laat hij toch wat van zijn pluimen", vindt Filip Dewulf (foto).

  "Ik denk dat hij het tennis nog in zich heeft, maar hij kan zich geen mindere dag meer permitteren Als hij maar 95% is, verliest hij zelfs op een blauwe maandag in New York."

  "Eigenlijk hoeft hij zichzelf niet meer te bewijzen. Maar dat hij nu door velen wordt afgeschreven, kan hem motiveren om er toch nog eens tegenaan te gaan."

  "Pete Sampras heeft op het einde van zijn carrière toch nog eens de US Open gewonnen. Dat kan Federer ook, maar dan moeten alle planeten goed staan."