• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mbuyu: "Iedereen staat onder druk"

  Bergen verloor gisteren bij AA Gent met 1-0.

  Na zes speeldagen oogt de balans bij Bergen bijzonder mager: het haalde nog maar een punt. Sporza voelde na de wedstrijd Dimitri Mbuyu aan de tand. "Iedereen staat onder druk", liet hij optekenen.

  Met 1 op 18 staat Bergen troosteloos laatste. In zulke situaties hangt vaak een trainersontslag in de lucht. Sportief verantwoordelijke Dimitri Mbuyu weet dat "iedereen onder druk staat".

  "Deze 1-0-nederlaag bij Gent komt hard aan, zeker als je ziet hoe de goal viel. Ik kon vanaf 100 meter zien dat Gent de penalty kreeg na een schwalbe. Alle details zitten tegen", zegt hij aan Sporza.

  "We moeten dringend punten pakken. Nu is het nog kalm, maar er worden wel vragen gesteld. We moeten niet enkel naar de spitsen kijken, want er worden ook weinig kansen gecreëerd. Het is een collectief probleem."

  De zomerkoopjes van Bergen rendeerden nog niet. "Dat waren geen paniekaankopen, maar we hadden wel iets nodig. De jongens die we hadden gekozen, zijn niet gekomen omdat we de financiële draagkracht niet hadden. Dan heb je een plan B nodig."

  "Die spelers hebben wedstrijdritme nodig, dus komt de pauze op een goed moment. We hebben genoeg vertrouwen om uit de negatieve spiraal te raken."