• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "Heb akkoord met Acevedo en Poels"

  Wout Poels komt de troepen van OP-QS versterken.

  Janier Acevedo en Wout Poels zijn twee nieuwe aanwinsten van Omega Pharma-Quick Step. Manager Patrick Lefevere vertelde in de Zevende Dag dat hij met beiden "een mondeling akkoord heeft".

  "Er staat niks op papier, maar voor mij telt een handdruk. En die was er met Janier Acevedo. Die moet onze nieuwe rondekopman Uran bijstaan. Hij is trouwens een stadsgenoot van Uran en won rit 2 in de Ronde van Californië." De Colombiaan verlaat een kleinere ploeg.

  "En we trekken ook Wout Poels aan". Die Nederlander kan ook goed uit de voeten bergop en komt over van Vacansoleil.

  Bij Sporza Radio gaf Lefevere nog wat meer toelichting bij z'n transfers. "Poels moet het voor ons doen in de Waalse klassiekers. Hij scoorde goed in Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. Op die terreinen kunnen we wat bijstand gebruiken."

  "We worden vaak afgeschilderd als louter een klassieke ploeg die enkel scoort in het voorjaar. Daar willen we verandering in brengen."

  "Ik heb nu nog een plaats vrij. Er staan heel wat renners te popelen, maar ik zal er veel moeten ontgoochelen. Of ik een Belg zal aantrekken? Dat mag, maar hoeft niet."

  "Ik weet dat Thomas De Gendt interesse heeft. Van Jan Bakelants weet ik het niet meer zo goed. De laatste aanwinst moet op alle terreinen zijn mannetje kunnen staan. Ik hoop dat ik niet de verkeerde keuze maak."