Ajax kan opnieuw niet winnen buitenshuis

zo 1 september 2013 16:05
Ajax boekte slechts een 8 op 15.
Ajax heeft zijn motor nog niet op toerental gekregen. Het speelde gelijk bij Groningen. Het is al de derde keer in dit seizoensbegin dat de Nederlandse kampioen buitenshuis niet kan winnen. Het boekte slechts een 8 op 15.

Ajax leek in de eerste helft op weg naar een rustige namiddag. De jonge bezoekers hadden Groningen onder controle en kwamen op voorsprong dankzij een schot van Schöne.

Na de rust zat er meer schwung in het spel van Groningen. Botteghin en Chery lieten de gelijkmaker liggen, maar toen Ajax-keeper Vermeer een kopbal loste, tikte Zeefuik binnen.

Ajax kreeg daarna nog uitstekende kansen, scoren lukte niet voor Krkic, Sana en Poulsen. De drie punten hadden ook in Groningen kunnen blijven, maar de kopbal van Kostic belandde op de paal.

Ajax-coach Frank de Boer was ontevreden. "We hadden de match onder controle, maar vergaten het af te maken", zegt De Boer aan de NOS.

"We moeten de trekker gewoon overhalen en dan is het gewoon afgelopen."

"Vermeer begaat een blunder, maar ik vond hem niet kwetsbaar op hoge ballen. We moeten die situaties als ploeg oplossen."

Gelijkspel voor leider Zwolle

PEC Zwolle blijft leider, maar verspeelde wel zijn eerste punten van het seizoen. Het team van Ron Jans moest een 1-1 toestaan tegen Utrecht.

Timothy Derijck en Steve De Ridder kwamen met Utrecht op voorsprong dankzij een goal van Janssen, maar invaller Nijland redde een punt voor Zwolle.