• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Vier duels in Nederland zijn gefixt"

  Bachman vertelt niet over welke matchen het gaat.

  In 2009 zijn in het Nederlandse betaald voetbal vier matchen gemanipuleerd. Dat is alvast de stelling van de Duitse officier van Justitie Andreas Bachman. Hij weet ook dat Nederlandse clubs de laatste vier jaar bij internationale wedstrijden drie keer benadeeld zijn.

  Bachman houdt zich vanuit Bochum al een hele tijd bezig met matchfixing in Europa. Hij weet zijn moment te kiezen, want in Nederland loopt net nu een onderzoek naar mogelijke matchfixing.

  Bachman zegt bij de NOS dat die onderzoekers geen beroep deden op zijn expertise. Hij wil ook niet kwijt over welke matchen het gaat om het onderzoek in Nederland niet te blokkeren. De Nederlandse voetbalbond wil wel dat Bachman details prijsgeeft.