• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maes eindwinnaar WPC, Tjallingii pakt ritzege

  Nikolas Maes pakt de eindzege met twee seconden.

  Maarten Tjallingii heeft de tweede en laatste rit in de World Ports Classic gewonnen. De Nederlandse hardrijder van Belkin ontsnapte uit een uitgedund peloton en kwam solo aan. Nikolas Maes (Omega Pharma-Quick Step) werd tweede en pakt door de bonificatieseconden de eindzege.

  De rit was vooraf aangekondigd als een waaierrit en deze voorspelling werd ook deels waargemaakt. Onder het gebeuk van Lotto-Belisol geraakte een kleine groep met onder meer Tjallingii, Robert en Maes weg. Leider Jelle Wallays ontbrak.

  Op 15 km van het eind achtte Tjallingii zijn moment gekomen. De Belkin-renner plaatste een snedige demarrage. Omega Pharma-Quick Step leek de groep terug te brengen, maar Tjallingii versnelde opnieuw.

  De Belkin-renner stoomde in Antwerpen door naar winst. Frédérique Robert (Lotto-Belisol) won de groepsspurt voor Nikolas Maes. Die wordt door de bonificatieseconden eindwinnaar voor Cantwell en Honig.

  Maes: "Peeters gaf me advies"

  "We hebben hard gewerkt om een grote schifting door te voeren, maar we hadden niet de wind waar we op gerekend hadden en we slaagden dus niet in ons opzet", reageerde Maes na afloop.

  "Op veertig kilometer van het einde is dan onze ontsnapping met zestien tot stand gekomen. Ik was er als enige van de ploeg bij."

  "Ploegleider Wilfried Peeters is me dan komen vertellen hoe het moest: niet overnemen en proberen in de eindspurt bonificatieseconden te pakken om eindwinnaar te worden."

  "Op de meet werd ik geklopt door Frederique Robert en dacht ik dat ik de eindzege kwijt was. Gelukkig klonk het verdict anders. Dit is een overwinning waarmee ik laten zien heb dat ik klaar ben om de ploeg nog diensten te bewijzen in het slot van het seizoen."
   

  Uitslag rit 1:

  01. Maarten Tjallingii (Ned) in  u  '  "
  02. Fréderique Robert op 3"
  03. Nikolas Maes z.t.

  04. Alexander Porsev (Rus)
  05. Jonas Van Genechten
  06. Wouter Mol (Ned)
  07. Maarten Wijnants
  08. Roy Curvers (Ned)
  09. Jonathan Cantwell (Aus)
  10. Reinier Honig (Ned)
  17. Andre Greipel (Dui) op 8'
  63. Jelle Wallays z.t

  Eindstand:

  01. Nikolas Maes in 7u28'10"
  02. Jonathan Cantwell (Aus) op 2"
  03. Reinier Honig (Ned) z.t.

  04. Alexander Porsev (Rus) 3"
  05. Roy Curvers (Ned) 4"
  06. Wouter Mol (Ned) z.t.
  07. Tristan Valentin (Fra)
  08. Stijn Broeckx
  09. Marko Kump (Slo) 15"
  10. Jonas Vangenechten 30"
  12. Maarten Wijnants 47"
  14. Fréderique Robert 2'02"
  17. Jelle Wallays 7'25"