• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Penaltymisser Lukaku kost Chelsea Supercup

  Lukaku is de antiheld met zijn penaltymisser.

  Bayern München heeft de Europese Supercup veroverd na penalty's. De knappe 2-1 van Hazard werd in minuut 120 uitgewist. Invaller Romelu Lukaku miste de beslissende penalty. Kevin De Bruyne zat op de tribune, bij Bayern bleef Daniel Van Buyten op de bank. "Wij waren vandaag de beste ploeg", reageert Chelsea-coach Mourinho.

  Al na acht minuten was het in Praag prijs voor de winnaar van de Europa League. Het begon met een knappe dribbel van Hazard, die de bal aflegde voor André Schürrle. De Duitser schoof de bal in de zestien en Fernando Torres knalde de bal knap in een tijd in doel. Een prachtdoelpunt.

  Bayern München reageerde meteen met een volley van Phillip Lahm, die op het middenveld speelde. Cech stond op de juiste plek. Franck Ribéry, pas verkozen tot UEFA-speler van het seizoen, probeerde het daarna verschillende keren van afstand. Maar zijn schoten misten doel.

  Na de rust probeerde de Fransman het nog een keer en deze keer met succes. Zoals altijd kwam hij naar binnen vanaf links en knalde hij met rechts op doel. Cech was geklopt.

  De grootste kans was daarna nog voor Chelsea-speler Oscar, maar alleen voor doel knalde hij op Neuer. Frank Lampard mikte de rebound over. Er kwamen verlengingen aan, maar op het einde van de reguliere speeltijd pakte Ramires nog een tweede keer geel. Chelsea moest dus met tien man naar de verlengingen.

  Maar in die extra tijd ontbond Hazard al snel zijn duivels. In de Eden Arena kwam hij naar binnen vanaf links, dribbelde hij twee man en knalde hij het leer voorbij Neuer.

  Lukaku viel nog in en pakte meteen geel. Cech hield Chelsea in de tweede verlenging nog recht met enkele knappe saves. Maar in de laatste minuut scoorde invaller Javi Martinez toch nog de gelijkmaker voor Bayern. De penaltyreeks zorgde voor een dramatisch einde, Lukaku miste de tiende penalty. Rode Duivel Daniel Van Buyten troostte hem meteen. Trainer Pep Guardiola pakt zijn eerste prijs met Bayern. Chelsea-coach José Mourinho droop af.

  Mourinho: "Beste ploeg heeft verloren"

  José Mourinho was tijdens de wedstrijd, de supporters opzwepend, al helemaal zichzelf. Ook na de wedstrijd wond de Portugees geen doekjes rond zijn analyse.

  "De beste ploeg speelde lange tijd met tien. We speelden tegen de Europese kampioen en mijn spelers waren de beste ploeg. We hebben alle redenen om in de toekomst te geloven", zegt hij. "Ik wil het hier bij houden: we waren vandaag de betere."

  Over de tweede gele kaart voor Ramires bestaat volgens Mourinho geen discussie. "Regels zijn regels, maar er is een belangrijke regel die gezond verstand heet, de passie voor het spel", sneert hij. "Als je zo'n beslissing neemt, dan betwijfel ik of hij wel van voetbal houdt."

  Chelsea-kapitein Frank Lampard had na de match overigens nog een complimentje over voor 'antiheld' Lukaku. "Vorig seizoen hadden we te weinig spitsen, maar nu hebben we een sterke Eto'o en Lukaku, die vorig jaar geweldig was."