• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Milan laat Boateng gaan en verwelkomt Matri

  Kevin-Prince Boateng scoorde dinsdag nog twee keer tegen PSV.

  Kevin-Prince Boateng maakt verrassend de overstap van Milan naar Schalke. "Ik ben weer thuis", zegt de in Duitsland geboren Ghanees. Aan de andere kant versterkte Milan zich dan weer met Juventus-spits Matri.

  Kevin-Prince Boateng was de voorbije jaren een van de sterkhouders bij Milan, maar de roep van het geboorteland klonk toch te luid. "Ik ben erg gelukkig dat ik weer thuis ben, in de beste competitie van de wereld", zegt Boateng, die vorig seizoen nog het mikpunt was van racistische spreekkoren in Italië.

  Boateng genoot zijn opleiding in Duitsland. Hij debuteerde in 2005 bij Hertha Berlijn en speelde ook even voor Dortmund. In de Bundesliga zal Boateng tegen zijn halfbroer Jérôme mogen uitkomen, die voor Bayern München uitkomt. "De transfer is in een oogwenk afgehandeld", zegt Milan-vicevoorzitter Galliani over de onverwachte wending. Dinsdag scoorde Boateng nog twee keer tegen PSV.

  Toch wordt Milan niet alleen verzwakt, want het mag ook Alessandro Matri (foto) verwelkomen. Juventus was voor elf miljoen euro te vermurwen om zijn 29-jarige aanvaller te laten vertrekken. Bij Juventus was de international op het tweede plan beland.