• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lombaerts vijf jaar langer bij Zenit

  Lombaerts in actie in de Europa League vorig jaar.

  Nicolas Lombaerts zal ook de komende seizoenen in Rusland voetballen. De Rode Duivel heeft zijn contract bij Zenit Sint-Petersburg met vijf jaar verlengd. "Dat is een grote eer voor mij", zegt hij.

  Lombaerts (28) speelt al sinds 2007 voor de Russische club, dat de Rode Duivel voor een forse som geld weghaalde bij AA Gent. Lombaerts genoot zijn jeugdopleiding bij Club Brugge.

  De centrale verdediger ging zijn laatste contractjaar in bij Zenit en stond in de belangstelling van verschillende clubs uit grotere competities. Maar er kwamen nooit concrete aanbiedingen en nu verlengde Zenit dus het contract van Lombaerts met vijf jaar.

  Lombaerts werd al drie keer landskampioen met Zenit. In 2008 won de club ook de (toenmalige) UEFA Cup en de Europese Supercup. De verdediger speelde al 179 wedstrijden voor Zenit en scoorde daarin tien goals. Ook Axel Witsel speelt bij Zenit.

  Lombaerts: "Ben een soort van pionier"

  "Het is een grote eer voor mij om bij Zenit te spelen", reageert Lombaerts op de clubwebsite. "Ik denk niet dat het zo vaak gebeurt in voetbal dat een speler zo lang bij dezelfde club speelt. Iedereen zei me dat ik gek was toen ik in 2007 de overstap maakte, maar uiteindelijk bleek ik een soort van pionier."

  "Er waren misschien ook andere opties, maar ik wou altijd bij Zenit blijven. Ik ben ook blij dat ik viceaanvoerder ben bij de ploeg. Als ik ook echt de aanvoerdersband aangeboden zou krijgen, zou ik die meteen accepteren."