• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "Niet te veel dromen van kwalificatie"

  Dury: "We moeten ook bij de les blijven in de competitie."

  De Belgische clubs reageren overwegend positief op hun loting in de Europa League. Maar Zulte Waregem-trainer Francky Dury blijft toch liever realistisch.

  "We denken altijd: dit is haalbaar, omdat we die ploegen niet kennen", zegt Dury. "Maar we moeten opletten en niet te veel dromen over de kwalificatie. We moeten ook bij de les blijven en onze eigen competitie niet verwaarlozen."

  Voorzitter Willy Naessens (foto) toont zich toch iets ambitieuzer dan zijn trainer.

  "Als ik alle poules eens overloop, had de loting beter kunnen zijn voor ons, maar ook slechter. Roebin is een heel sterke tegenstander, Maribor heeft veel Europese ervaring en met Wigan hebben we de gedroomde Engelse tegenstander."

  "Als we onze groep kunnen samenhouden en ons wat versterken, zullen we ons goed uit de slag trekken. Ik denk dat we een kans hebben om door te gaan."

  Been (Genk): "Wil de volgende ronde halen"

  Ook Genk-trainer Mario Been kijkt al vooruit. "Ik hoopte op een Italiaanse club, maar of een poule nu aantrekkelijk is of niet, daar ben ik niet mee bezig. Ik wil vooral de volgende ronde halen."

  "Over de sterktes van onze tegenstanders kunnen we nu nog weinig zinnigs zeggen. Rapid Wenen is een gerenommeerde club en Kiev is een sterke ploeg, met Mbokani en Lens."

  Buyens (Standard): "Hebben grote ambitie"

  Yoni Buyens is tevreden met Elfsborg, Esbjerg en Salzburg als tegenstanders voor Standard. "Ik heb geen enkele van die drie teams de laatste jaren zien spelen. Hun niveau is dus wel een vraagteken."

  "Maar we mogen zeker niet klagen als je ziet welke ploegen we hadden kunnen loten. De verplaatsingen vallen ook mee. We zijn zeker niet de underdog in onze groep. De ambitie is groot bij ons."